Nya äppelandelar kan nu köpas i webbutiken

Nya skördeandelar för 2016 i äppelträdgården på Råbäck gård finns nu till försäljning i gårdens webbutik https://holvi.com/shop/omenapuu/. Till försäljning finns nu cirka 120 nya andelar. I en andel ingår den kommande skörden hösten 2016 från 4 specifika äppelträd som namngivits till dej i äppelträdgården. De nya andelarna är halva andelar (2 träd=20 euro), så minimiinköpet är 2×2 träd=40 euro antingen av samma äppelsort eller två olika sorter. du bestämmer själv. En skördeandel har beräknats till 15 kg men både mängd och kvalitet kan variera t o m betydligt mellan åren. På basen av skördeerfarenheterna från de två senaste åren rekommenderar vi att sprida både på skörderisken och mognadstidpunkten genom att skaffa olika äppelsorter. Genom att ständigt utveckla odlingsåtgärderna i äppelträdgården strävar vi till att jämna ut de årliga skördevariationerna.

En odlingskarta i vilken dina träd finns utmärkta skickas till dej i december per e-post. I äppelträdgården finns fyra olika sorter, sommarsorterna Early Geneva och Nanna som mognar i slutet av augusti och vintersorterna Amorosa och Rubinola som mognar i början på oktober.

Till priset av en andel, 40 euro, kan du vara med och driva en hel äppelträdgård och utveckla den lokala fruktproduktionen. Du förbinder dej till verksamheten bara för ett år åt gången.

Om du är en gammal andelsägare har du alltid förtur att fortsätta din nuvarande andel genom att fortsätta ditt kontrakt i webbutiken. Tidsfristen för årets andelsägare (2015) att fortsätta sitt kontrakt går ut 30.11. 2015. Andelar som eventuellt blir lediga efter det kommer till julförsäljning genast i början på december.

005

Comments are closed.