Sopimusehdot 2018

1. Osapuolet

Tämän sopimuksen osapuolia ovat maanviljelijä Rikard Korkman, Y-tunnus 2099914-9 (alla ”Viljelijä”) sekä tämän sopimuksen hyväksynyt ja osuusmaksun maksanut ”Osuudenomistaja”.

2. Sopimuksen kohde

Sopimuksen kohteena on yksi tai useampi osuus Råbäckin maatilan omenapuutarhan vuoden 2018 omenasadosta. Omenapuutarhan osoite on Mankintie 22, 02780 Espoo. Yksi (1) osuus koostuu 2 omenapuun sadosta jotka maksun yhteydessä viljelijä määrittää osuudenomistajan omenapuiksi ja merkitsee ne viljelykarttaan joka säilytetään maatilalla. Näiden omenapuiden tuleva odotusarvo satomäärästä (noin 14 kg), joka perustuu tuotantolaskelmaan, siirtyy kokonaisuudessaan osuudenomistajalle hänen maksettuaan tämän sopimuksen mukaisen osuusmaksun.

3. Määritelmät

Yksi (1) osuus omenasadosta 2018-osuudenomistajan 2 omenapuun omenasato syksyllä 2018

Odotusarvo
-sadon odotusarvo perustuu viljelytietoon ja tuotantolaskelmaan siitä miten modernin omenan tiheäistutuksen satomäärä kehittyy kun viljelys hoidetaan ammattimaisesti ja viljelytyöt hoidetaan asianmukaisesti

Viljelyriski
-viljelyyn liittyy viljelyriskejä jotka voivat vaikuttaa sadon määrään. Tälläisia riskejä ovat mahdolliset esimerkiksi puiden talvivauriot, myyrävauriot ja kukinnan aikainen halla.

Viljelijän oikeudet ja velvollisuudet

Viljelijä hoitaa ja suojaa omenapuutarhaansa parhaan ammattitaitonsa mukaisesti varmistaaksensa hyvän sadon ja asiakastyytyväisyyden osuudenomistajille. Tähän sisältyy mm omenapuiden leikkaus, raakileen harvennus, kastelu, kasvinsuojelu, tiedottaminen osuudenomistajille, rivivälien ruohonleikkaus, omenapuiden kunnon havainnoiminen, mahdollisesti vauroituneiden ja kuolleiden omenapuiden korvaaminen uusilla, aidan kunnon ylläpitäminen, omenien käsinpoiminta jne. Omenaviljelykseen liittyy erittäin monta työvaihetta.

Viljelijä ilmoittaa viljelyblogin, uutiskirjeiden tai Facebookin kautta sato-odotuksista osuudenomistajalle. Henkilökohtaiset viestit esimerkiksi omenasadon noudoista tapahtuvat aina sähköpostitse.

Viljelijä ilmoittaa sähköpostitse sadonkorjuun ajankohdan ja minkä määräajan sisällä sato on noudatettavissa maatilalta. Sato on noudettava viikon sisällä poimintajankohdasta. Määräajan jälkeen Viljelijä ei ole velvollinen varastoimaan satoa Osuudenomistajan puolesta, vaan oikeus satoon ilman erillistä korvausta siirtyy Viljelijälle.

5. Osuudenomistajan oikeudet ja velvollisuudet

Osuudenomistajan tulee maksaa osuutensa joka määräytyy sopimuksen kohteen mukaan. Yhden osuuuden hinnaksi tässä sopimuksessa on määritelty 40 euroa (sis alv 14 %). Sopimus ja hinta on voimassa aina yhden satovuoden kerralla. Sopimuksen voi tehdä vuoden ympäri verkkokaupassa aina kuin vapaita osuuksia on tarjolla. Vanhoilla Osuudenomistajalla on aina etuoikeus uusia tämä sopimus seuraavalle vuodelle 30.10. mennessä, tai niin kauan kuin vapaita osuuksia löytyy. Jos oikeutta ei käytetä ne vapautuvat myyntiin tämän jälkeen. Seuraavan satokauden osuuksien myynnistä ja sopimusehdoista ja hinnoista ilmoitetaan erikseen. Jos kaikki osuudet ovat varattuja on mahdollista ilmoittautua ei sitovaan varauslistaan. Listalla oleville tiedotetaan sähköpostitse kun uudet osuudet tulevat myyntiin.

Osuudenomistajan on sadonkorjuun yhteydessä noudettava satonsa määrä-ajan sisällä. Osuudenomistajan on ilmoitettava mahdolliset muutokset yhteydenottotietojensa suhteen Viljelijälle. Tämä on tärkeää varsinkin kun ilmoitetaan koska sato on noudettavissa.

Osuudenomistaja voi tarvittaessa sopimuksen mukaan vierailla omenatilalla, muuten kuin sadonkorjuun ja noudon ja muiden mahdollisesti yhteisten tapaamisten yhteydessä, mutta tilalla ja omenatarhalla vierailu ilman sopimusta on kielletty.

Osuudenomistajan on huomioitava viljelyyn liittyvä viljelyriski joka liittyy osuusomistukseen ja että todellinen sato voi vaihdella vuosien välillä.

Comments are closed.