Minun Omenapuu

Tuet uudenlaista kumppanuusmaataloutta missä rahasi jäävät paikallisille pientuottajille ja edistät lähituotannon kehittymistä. Oma omenasato ostetaan ennakkoon nettikaupassa. Yksi osuus syksyn 2024 sadosta sisältää vähintään 2 omenapuun koko sadon. Se voi joko koostua yhdestä lajikkeesta (2 puuta) tai kahdesta eri lajikkeesta (1+1 puuta).

Jos osuudet vuodelle 2024 sattuvat loppumaan kesken ja olet kiinnostunut ostamaan oman omenapuun vuodelle 2025 niin lähetä sähköpostia osoitteeseen rikard@rabackgard.fi niin sinulle ilmoitetaan sähköpostitse kun uudet omenapuuosuudet vuodelle 2025 tulevat myyntiin syksyllä
2024. Kiitos!

omenapuut_lajikkeet

Geneva Early

Pohjois-Amerikasta peräisin oleva uutuuslajike Suomessa. Omenakauden ensimmäinen lajike. Hedelmä on pienehkö, muodoltaan kartiomainen ja harjuinen. Maku raikkaan happoinen. Hedelmän pohjaväri on harmaan valkoinen, peiteväri violetin punainen, joka saattaa peittää lähes koko hedelmän.

Alkuperä: Quinte x Julyred risteytys 1964 Geneva, New York. Lopullinen lajike valittiin 173 taimen risteytyspopulaatiosta vuonna 1973.

Sato: Elokuu

Nanna

Aikainen ja herkänpuoleinen erikoislajike. Erittäin hyvänmakuinen omena, ihanan mielyttävällä täyteläisellä makeudella. Pohjaväri on keltainen ja auringonpaistattama omenanpuoli on värjäytynyt punaiseksi.

Alkuperä: Katja x Buckley Giant, 1984 Norjan maatalouskorkeakoulu, Norja.

Sato: Elokuu

Rubinola

Hedelmissä on punainen peiteväri auringon puoleisissa osissa, pohjaväri on vaaleankeltainen. Malto on rapea ja mehukas. Maku on aromikas, happoisuutta sopivasti. Kuoreen muodostuu luonnollinen vahapinta. Rubinola sisältää erityisen paljon C-vitamiinia. Lajike on alkuperältään tsekkiläinen.

Alkuperä: Prima x Rubin, Strizovice, Prag, Tjeckien.

Sato: Lokakuu

Amorosa

Omenat ovat keskikokoisia, muodoltaan pyöreästä litteänpyöreään. Pohjaväri on vaalean kellertävä, sitä peittää ruskean punertava peiteväri. Malto on kellertävää, hienorakeista ja mehukasta, pirteän aromikas maku. Amorosa on Aroma lajikkeen punainen muunnos, jolla on samat ominaisuudet kuin Aromalla.

Alkuperä: Ingrid Marie x Filippa, Alnarp 1947, Ruotsi. Amorosa on yksi Aromalajikkeen punaisista muunnoksista muita ovat esim Ylvisåker ym.

Sato: Lokakuu